Els Castellers de Vilafranca descarreguen el 3 de 9 amb folre i l’agulla i el pilar de 8 amb folre i manilles a menys d’una setmana per Sant Fèlix

 

 

 

Com ja és habitual, el cap de setmana previ a la Festa Major de Vilafranca, els Verds fa doblet al Catllar i l’Arboç, dues diades que en els últims anys s’han convertit en grans cites del calendari vilafranquí. A 6 dies de la Diada de Sant Fèlix, els de la camisa verda encaren la setmana amb les millors sensacions. Dos assaigs, un de general dimarts a dos quarts de 10 a la nit a Cal Figarot, i l’especial de dimecres a la Plaça de la Vila també a dos quarts de 10.

 

Dissabte a la tarda va ser el torn de la petita localitat del Catllar, de ben segur la vila que sense colla pròpia gaudeix de la millor diada castellera. A plaça, dues de les colles amb més bon estat de forma: la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Tal i com ja va succeir la temporada passada, els Castellers de Vilafranca i anaven amb un programa molt ambiciós. El primer castell va ser el 9 de 8, que enguany ja han descarregat en tres ocasions i l’han carregat una més. A la segona ronda, però, va arribar el plat fort de la jornada: el 3 de 9 amb folre i l’agulla que just un any enrere també havien portat a aquesta mateixa plaça. El primer de la temporada i descarregat. A la tercera ronda, els Verds van apostar per preparar castells de cara a Sant Fèlix i van optar pel 3 de 9 amb folre de cara al possible intent del castell de 10 pisos el dia 30. A la ronda de pilars, els vilafranquins van optar pel de 7 folrat.

 

Diumenge al migdia a l’Arboç, els Verds es van tornar a trobar la Vella i la Jove, i en aquesta ocasió també els Minyons de l’Arboç. Amb part dels deures fets la tarda abans al Catllar, els de Cal Figarot es van plantejar una diada més tranquil·la, amb l’objectiu d’anar rodant castells de cara a la Festa Major. De sortida van optar per un 4 de 9 amb folre en el què dissabte de ben segur intentaran posar-li l’agulla al mig. A la segona ronda van descarregar el 3 de 9 amb folre i a la tercera, el 4 de 8 amb agulla. A la ronda de pilar, però, els Castellers de Vilafranca van apostar pel gran pilar, que enguany ja han descarregat en diverses ocasions. Pilar de 8 amb folre i manilles al sac i els 5 sentits posats ja a Sant Fèlix.

 

La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà la de Vigília, divendres 29 d’agost un cop s’acabi la cercavila d’inici de la Festa Major. L’actuació serà a la plaça de la Vila juntament amb els Xicots i la Jove de Vilafranca.