Com en les últimes temporades, els Castellers de Vilafranca organitzen la Diada de Cal Figarot, que aquest any està patrocinada per Caves i Hotel Mas Tinell

 

 

En els darrers anys s’ha tornat en habitual la celebració de la Diada de Cal Figarot a principis d’agost a Vilafranca. Ja fa uns anys que els Verds l’organitzen, una jornada que, a part de l’actuació castellera pròpiament dita, també inclou una petita cercavila pels carrers de la vila i un sopar de germanor amb les colles participants. Aquest any, a més, cap a dos quarts de 12 de la nit hi haurà un concert amb el grup ‘Acabamos de llegar’ al mateix pati de Cal Figarot i obert a tothom.

 

A les 5 de la tarda començarà la cercavila des de davant de Cal Figarot amb la participació de les colles geganteres de Clariana i Torrelles de Foix, aquests últims també amb els seus gegantons, i els Castellers de Vilafranca. La cercavila els conduirà fins a la Plaça de la Vila, on a dos quarts de 6 està prevista la descoberta de la placa commemorativa de la millor diada castellera de la història, el Sant Fèlix del 2013, amb el 3 de 10 amb folre i manilles descarregat. A les 6 de la tarda començarà l’actuació castellera pròpiament dita, amb la participació, a part dels vilafranquins, dels Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers d’Altafulla.

 

Al finalitzar l’actuació hi haurà un sopar de germanor a la nau de Cal Figarot amb les colles participants a la diada i cap a dos quarts de 12 de la nit, un concert amb el grup ‘Acabamos de llegar’ al mateix pati del Figarot. El concert és obert a tothom.

 

La Diada de Cal Figarot serà l’última abans de la recta final prèvia a la Festa Major. El proper cap de setmana, 16 i 17 d’agost, els Verds descansaran per encarar amb força el final de mes maratonià, amb les actuacions a El Catllar (23 d’agost) , l’Arboç (24 d’agost), Vigília (29 d’agost), Sant Fèlix (30 d’agost) i Sant Ramon (31 d’agost). Recordem, a més, que juntament amb els assaigs setmanals, també hi ha programats dos assaigs especials: el 22 d’agost a Cal Figarot i el dia 27 l’assaig previ a la Festa Major, que serà a la Plaça de la Vila.