25 anys després de descarregar el primer castell de 9 de la colla, els Verds arriben i superen a Vilanova al castell número 600 descarregats igual o superiors al 4 de 9 amb folre

 


 

Bona actuació dels Castellers de Vilafranca la d’aquest dissabte a Vilanova i la Geltrú en motiu de la Festa Major de la Mare de Déu de les Neus. A la Plaça de la Vila vilanovina s’hi van citar, com ja és habitual, els Bordegassos de Vilanova, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els vilafranquins. Tot i l’amenaça de pluja, el temps es va aguantar i els Verds van executar, fil per randa, el programa previst i que el cap de colla, Pere Almirall, ja havia anunciat divendres al finalitzar l’assaig.

 

Com a castell de sortida, els de Cal Figarot van optar pel 4 de 9 amb folre. Un castell que enguany els hi ha donat algun maldecap, però que ahir va esvair dubtes amb una bona execució i sense perdre les mides. A la segona ronda, els Castellers van alçar per primera vegada el 9 de 8 a Vilanova, el tercer ja d’aquesta temporada. Tot i alguns canvis al tronc, el castell es va mostrar ferm i segur en tot moment i va permetre que l’enxaneta coronés els tres poms amb comoditat. I a la tercera ronda van descarregar el desè 3 de 9 amb folre de l’any i els penedesencs van tancar l’actuació amb un tranquil pilar de 7 amb folre. Objectiu assolit: una passa enrere per fer-ne dos, tres o més endavant. Castells tranquils, ben executats i amb la sensació de serenor per encarar, ara sí, propers reptes.

 

 

La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà dissabte 9 d’agost, a la Diada de Cal Figarot que porta repetint-se les últimes temporades. L’actuació serà a les 6 al carrer General Prim, just davant de la seu social de la colla. Castellers de la Vila de Gràcia i Castellers d’Altafulla.