Els vilafranquins completen la millor actuació de la temporada a la Festa Major de Mataró. Descarreguen el pilar de 8 amb folre i manilles després d’ensopegar amb la torre de 9 amb folre i manilles.

 


 

Aquest migdia els Castellers de Vilafranca han actuat a la Plaça de Santa Anna de Mataró, en motiu de la Festa Major de les Santes, juntament amb la colla local, els Capgrossos de Mataró, i els Minyons de Terrassa. Una diada marcada en vermell des de fa molts anys al calendari dels vilafranquins i a on habitualment hi ha portat castells de gamma extra.

 

Els de Cal Figarot han començat l’actuació descarregant el 3 de 9 amb folre per encarar, a la segona ronda, la torre de 9 amb folre i manilles, el primer intent de la temporada. El castell, però, no ha pogut aguantar una batzegada i ha caigut amb l’entrada de la cassoleta. Per asserenar els ànims i tornar a agafar el ritme de l’actuació, els de la camisa verda han descarregat el 4 de 9 amb folre. Malgrat la caiguda a l’intent de torre de 9 amb folre i manilles, els Castellers de Vilafranca han volgut continuar amb el guió previst i han tancat les rondes de castells amb el 9 de 8, el segon de la temporada, però el primer descarregat. A la ronda de pilars, els penedesencs s’han tret l’espineta clavada amb la torre i han descarregat el pilar de 8 amb folre i manilles, després que la setmana passada a Altafulla es quedés en carregat. Una manera immillorable d’acabar l’actuació de Santes després de veure com s’ha desenvolupat tota la diada.

 

El cap de setmana vinent, els Castellers de Vilafranca no tenen actuació. La propera serà dissabte 2 d’agost a Vilanova i la Geltrú, en motiu de la Festa Major de la capital del Garraf. L’actuació serà a la Plaça de la Vila juntament amb la colla local, els Bordegassos de Vilanova, i amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona.