Els Castellers de Vilafranca carreguen el pilar de 8 amb folre i manilles a Altafulla en un cap de setmana d’alts i baixos

 


 

Dissabte va ser el torn d’Altafulla, en motiu de la Diada de les Cultures. Els vilafranquins hi van actuar juntament amb la colla local, els Castellers d’Altafulla, els Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. A la primera ronda van descarregar el 4 de 9 amb folre i, a la segona, el 3 de 9 amb folre. A la tercera ronda van optar pel 4 de 8 amb agulla i a la ronda de pilars el plat fort de la jornada: el pilar de 8 amb folre i manilles. Malgrat una carregada força plàcida, l’estructura va caure a la descarregada.

 

Diumenge ha estat el torn de Torredembarra, a la Diada del Quadre de Santa Rosalia. Els Verds han compartit plaça amb la colla local, els Nois de la Torre, i amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Han iniciat l’actuació exactament igual que dissabte, amb el 4 de 9 amb folre a la primera ronda i el 3 de 9 amb folre a la segona. A la tercera ronda han apostat per l’estrena de la jornada, el 9 de 8. Després de desmuntar-ne un primer intent per problemes de mides al tres central, l’estructura ha anat amunt, però amb la tercera aleta, tot el pom de dalt ha caigut i el castell ha quedat com a carregat. A la ronda de pilars han descarregat el de 7 folrat.

 

La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà diumenge 20 de juliol a Mataró, en motiu de les Santes. L’actuació serà a les 12 del migdia a la Plaça de Santa Anna juntament amb la colla local, els Capgrossos de Mataró, i amb els Minyons de Terrassa. A més, el proper divendres 18 de juliol, la colla celebrarà un nou assaig especial a partir de dos quarts de 10 de la nit a Cal Figarot.