Una malaltia se l’ha endut aquest dimecres al migdia a l’edat de 76 anys. L’enterrament serà dijous a les 4 de la tarda a la basílica de Santa Maria, a Vilafranca.

 

 

Aquest dimecres 2 de juliol ha mort Ramon Giménez, un dels veterans més il·lustres dels Castellers de Vilafranca, conegut popularment com a “Ramonet”. A finals de mes, hauria complert els 77 anys d’edat.

 

Nascut a Vilafranca del Penedès el 30 de juliol de 1937, el Ramonet es va vincular a la colla des de ben al principi de la seva fundació i va participar ens els poms de dalt dels primers castells vilafranquins. A més, quan la participació de la canalla en altres colles era un fet habitual, el Ramonet va pujar a dosos del primer 3 de 8 descarregat al segle XX, aconseguit pels Nens del Vendrell el 1951. Als Castellers de Vilafranca va destacar com a quart i quint dels castells de 8.

 

Al 1978 va rebre la màxima distinció que un casteller de la colla pot rebre per part dels Verds, el reconeixement com a casteller de Soca-rel. Amb Francesc Moreno, ‘Melilla’, com a cap de colla, el Ramonet va ocupar el càrrec de cap de canalla. A més, sempre ha estat un referent i assessor per qualsevol cap de colla dels vilafranquins. Fins fa pocs mesos, encara se’l podia trobar per Cal Figarot i vestint la camisa verda.

 

“Com el meu germà, el Ramonet, no crec que n’hi hagi hagut cap més. I no és cosa de molt d’assaig. És un do. Com un futbolista. Has vist pujar el Ramonet? Ni toca el que agafa. És una ‘ploma’…” (Enrique Giménez, Gimenall, 1988).