Els Castellers de Vilafranca presenten la nova campanya pels assaigs especials d’aquest estiu. El primer, aquest divendres a dos quarts de 10 de la nit a Cal Figarot.

 


 

‘La glòria demana compromís’, aquest és el lema de la nova campanya que els Castellers de Vilafranca han presentat aquest dilluns al vespre. Una campanya orientada a remarcar la paraula ‘compromís’ per tal d’afrontar la temporada fins Sant Fèlix, just d’aquí dos mesos. L’objectiu és donar a conèixer els cinc assaigs especials que la tècnica de la colla ha planificat fins el 30 d’agost, que comencen aquest mateix divendres 4 de juliol a dos quarts de 10 de la nit a Cal Figarot. Els següents assaigs especials seran els divendres 18 de juliol, 1 i 22 d’agost i l’assaig general de Festa Major el dia 27 d’agost a la Plaça de la Vila.

 

Els materials de la campanya presenten una imatge totalment nova, força diferent a les utilitzades pels Verds durant les últimes temporades. Consta d’imatges per la pàgina web i altres per fer-les circular per les xarxes socials, així com cartells que es penjaran per Vilafranca just els dies abans de cada un dels assaigs especials. La colla també ha elaborat un vídeo completament en blanc i negre, amb imatges d’assaigs i amb la veu de Winston Churchill durant el seu discurs de proclamació com a Primer Ministre de la Gran Bretanya el 13 de maig de 1940 a la Cambra de Comuns, tal i com ha explicat el vicepresident de màrqueting i mèdia, David Tudela.

 

Per la seva banda, el cap de colla, Pere Almirall, ha demanat l’assistència del màxim nombre de castellers, castelleres i aficionats als cinc assaigs especials. En els últims anys, un nombrós gruix de gent jove ha entrat a la colla, però per aconseguir tot el que es planteja la colla, també són necessaris els castellers veterans. Almirall ha remarcat que els Castellers de Vilafranca han començat la temporada amb uns números força semblants que les temporades anteriors, però també ha emfasitzat que el que és més difícil és mantenir-se al nivell aconseguit. Pel que fa als objectius castellers, ha explicat que la campanya no se centra únicament amb el 3 de 10 amb folre i manilles, sinó que també ha de servir per poder aconseguir altres castells com la torre de 9 amb folre i manilles, el 4 de 9 amb folre i agulla, el 3 de 9 amb folre i l’agulla o el 5 de 9 amb folre, entre altres. El que sí ha assenyalat és que “a la tècnica de la colla li agradaria fer-se seu el 3 de 10 amb folre i manilles i incloure’l al repertori dels Castellers de Vilafranca tal i com en el seu moment va passar amb la torre de 9 amb folre i manilles”.

 

 

El primer assaig especial serà aquest divendres 4 de juliol a dos quarts de 10 de la nit a Cal Figarot. A l’acabar-lo, hi haurà botifarrada per tots els assistents.