L’estudi vilafranquí Bildi Gràfiks s’endú el premi Laus d’Or del públic pel disseny del llibre ‘Castellers de Vilafranca – volum I’

 

 

Gran nit per Vilafranca i els Verds ahir a la cerimònia d’entrega dels premis Laus 2014. L’estudi de disseny de la vila Bildi Grafiks va guanyar fins a quatre premis Laus, entre ells, el premi del públic pel disseny del primer volum del llibre sobre la història dels Castellers de Vilafranca. A més, la colla també va obrir la cerimònia d’entrega de premis alçant un vano de 5 a l’escenari.

 

Els Laus són uns premis organitzats per l’Associació de Dissenyadors Gràfics i Dircetors d’Art de la FAD (Foment de les Arts i el Disseny), que aglutina professionals del sector amb una llarga i reconeguda trajectòria.

 

Fa aproximadament un mes es fer pública la nomincació del llibre de la colla pel premi Laus del públic. Durant tres setmanes, usuaris de la xarxa social Twitter van poder efectuar la seva votació mitjançant l’etiqueta #OhlaLaus*119*. Cada persona tan sols podia realitzar un tweet i retweet vàlid, que s’anaven comptabilitzant mitjançant unes provetes. Al final del termini de votacions, la proveta amb més líquid representava el projecte guanyador, en aquest cas, el llibre dels Verds. El treball va guanyar amb més de 5.400 vots, molt per sobre dels altres projectes candidats.

 

Martí Ferré i Agnès Simón, castellers i creadors de Bildi Gràfiks i responsables del projecte, van recollir el premi juntament amb la canalla de la colla; l’autor del llibre, Eloi Miralles; el President i Cap de Colla, Jou Cabré i Pere Almirall; i el vicepresident Toni Rossell. Aquesta nit a l’assaig, Bildi Gràfiks entregarà el trofeu a la colla perquè s’afegeixi al costat de la resta de premis que la colla ha anat guanyat al llarg dels 66 anys d’història.

 

‘Castellers de Vilafranca – Volum I’ és un llibre escrit pel casteller Eloi Miralles. Està dividit en dues parts: la primera repassa la història dels castells a Vilafranca, una llarga tradició castellera que té els seus orígens molt abans que nasqués la colla i que explica, en bona part, la importància dels castells a la vila, de la Plaça de la Vila i de la Diada de Sant Fèlix. La segona part repassa els primers anys d’història dels Castellers de Vilafranca (1948-1956) quan, curiosament, la colla vestia les camises rosades i vermelles. El llibre es va presentar el novembre de l’any passat en un acte a l’Auditori de Vilafranca que va reunir representants de tot el món casteller. Amb aquest primer volum ja a la venda, el segon ja està en marxa.

 

Els Castellers de Vilafranca volen donar les gràcies a totes les persones i colles castelleres que han donat suport a la nominació del llibre i han votat perquè guanyés el premi Laus del públic.