Durant la seva visita a la capital belga, els Castellers de Vilafranca van participar en un taller de castells en un dels barris més desafavorits de la ciutat

 


 

El passat divendres 6 de juny, i durant el seu viatge a Bèlgica, els Castellers de Vilafranca van participar en un taller de castells amb els Castellers de Brussel·les – Foyer. Si bé a Catalunya els castells tenen un paper cultural molt important, a Brussel·les els han sabut utilitzar com una eina d’integració social molt important.

 

En una de les zones més desafavorides i marginals de Brussel·les, a Anderelcht, la catalana Marta Meix ha estat la gran impulsora d’aquesta colla que té com a objectiu treballar amb infants i adults en risc d’exclusió social, amb problemes o que viuen al carrer. Amb l’ajuda de Fris Kaerts, director de teatre social que també treballa amb persones desafavorides, mica en mica estan tirant endavant la colla, malgrat els problemes de trobar-se en una ciutat on es desconeixen totalment els castells. Marta Meix, que durant tres anys va formar part dels Castellers de Rubí, va arribar a Brussel·les per progressar en la seva carrera de dansa. Allà va conèixer la tasca de Kris Kaerts amb persones al llindar de l’exclusió social i va veure en els castells la possibilitat d’utilitzar-los com una via per ajudar a aquestes persones.

 

Els Verds van compartir una estona amb aquesta colla per tal d’ajudar-los a adquirir i millorar la tècnica castellera i donar-los una empenta a tirar endavant amb el projecte. Una vegada finalitzat el taller, uns i altres van compartir taula en un sopar conjunt.

 

En el següent enllaç podreu veure un vídeo del taller amb els Castellers de Brussel·les:

http://www.youtube.com/watch?v=HxoY_Ey1NUk&list=UUZa_iQ4C5tcEL_So9jEmLTg