Aquest dissabte al matí se celebrarà a Cal Figarot l’edició més participativa del projecte que els Castellers de Vilafranca van engegar al 2010.

 

 

 

 

10 centres d’ensenyament i més de 800 nois i noies de l’Alt Penedès: aquesta és la participació que s’espera a la nova edició del JOVErd, el concurs de castells entre escoles i instituts de la comarca. El projecte, que enguany arriba a la seva cinquena edició, s’ha convertit en una cita marcada al calendari pel jovent de l’Alt Penedès.

 

A partir d’un taller de castells, cada centre ha confeccionat la seva pròpia colla involucrant a alumnes d’altres cursos. A la roda de premsa de presentació de la cinquena edició del JOVErd, els professors i professores de les escoles i instituts van valorar molt positivament la iniciativa, ja que, tot i que es necessiten moltes hores per tal de poder assajar les estructures de forma adequada, l’esforç val la pena i els valors que es transmeten en els castells milloren també el dia a dia a les aules.

 

Aquest dissabte 17 de maig, coincidint amb el cap de setmanes de Fires de Maig a Vilafranca, més de 800 alumnes inundaran el pati i la nau de Cal Figarot per alçar-hi les seves estructures. Els castells estaran valorats per un jurat format per membres dels Castellers de Vilafranca, a més de ser supervisats també per castellers i castelleres per tal de poder garantir una bona seguretat. Enguany, al costat del premi a la colla guanyadora, se n’afegeix un de nou, el trofeu Oriol Rossell, que premiarà a la colla que faci el millor castell sense involucrar cap casteller ni falconer a l’estructura.

 

Una altra de les novetats d’aquesta cinquena edició ha estat el concurs de cartells per escollir el que promocionarà el JOVErd. El guanyador ha estat Joan Brull, alumne de l’IES Alt Penedès de Vilafranca. Dilluns a la roda de premsa es va fer entrega del premi; un exemplar del primer volum de la història dels Castellers de Vilafranca pel centre i un polo per l’alumne.

 

El concurs començarà a les 10 del matí i s’allargarà fins al migdia. Els centres participants són els centres de Vilafranca IES Alt Penedès, IES Eugeni d’Ors, IES Milà i Fontanals i els col·legi Sant Josep, Sant Elies, Sant Ramon i l’escola El Montagut; el col·legi Sant Josep de Sant Sadurní d’Anoia; l’IES El Foix de Santa Margarida i els Monjos; i l’IES Alt Foix de Sant Martí Sarroca.

 

 

L’any passat van participar al JOVErd prop de 600 alumnes de 9 centres d’ensenyament diferents.