Els Castellers de Vilafranca participaran al nou projecte d’Òmnium Cultural per internacionalitzar el dret a decidir a través d’actuacions castelleres simultànies a diferents capitals europees el proper 8 de juny. Per aconseguir-ho, Òmnium ha engegat una campanya de micromecenatge.

 

 

Sota el lema ‘Catalans want to vote – Human towers for democracy’, Òmnium Cultural engega la gran mobilització internacional pel dret a decidir d’aquest 2014, que consistirà en aixecar de forma simultània castells en emplaçaments simbòlics de 7 capitals europees per reivindicar la consulta sobre la independència del 9 de novembre. L’acció internacional es farà el proper diumenge 8 de juny i els Castellers de Vilafranca ho faran des de la Grand Place de Brussel·les. La Colla Joves Xiquets de Valls actuaran a Londres, la Colla Vella a París, els Xics de Granollers a Berlín, els Xiquets de Reus a Ginebra i els Castellers de Sants a Lisboa. Al mateix moment a Barcelona hi haurà una doble actuació: els Castellers de la Sagrada Família actuaran davant de monument de Gaudí i els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell ho faran a la plaça Sant Jaume. Òmnium Cultural manté oberta la crida perquè totes les colles castelleres de Catalunya se sumin a la campanya.

 

Per poder fer realitat aquest projecte, dilluns 31 de març es va posar en marxa una campanya de micromecenatge al web www.catalanswanttovote.cat a través de la plataforma Verkami. La campanya finalitzarà el proper 15 de maig i pretén recaptar un mínim de 120.000 euros, una xifra que representa el 30% dels 400.000 euros de cost aproximat del projecte. Per la seva part, les colles castelleres que participaran a la iniciativa fora de Catalunya, com és el cas dels Castellers de Vilafranca, cobriran bona part de les despeses del viatge. A més, les comunitats catalanes a l’exterior també estan col·laborant en l’organització de les estades de les colles.

 

Els Castellers de Vilafranca viatjaran a Bèlgica del 5 al 8 de juny, dia que està prevista l’acció simultània d’Òmnium Cultural. En aquests moments, la colla està organitzant algunes sortides de caire cultural en altres indrets del país durant la seva estada.

 

Aquí podeu veure el vídeo que Òmnium Cultural ha realitzat per donar a conèixer la campanya d’internacionalització del dret a decidir.