Els dos castellers van rebre la distinció més important dels Castellers de Vilafranca a nivell individual durant el transcurs del Sopar de la Colla de final de temporada. Construccions Munné es va endur el premi Fidelitat Castellera.

 

 

 

 

Dissabte passat es va celebrar el tradicional Sopar de la Colla dels Castellers de Vilafranca, que va reunir prop de 650 persones a la nau de Cal Figarot. Un sopar que va servir per cloure i celebrar la millor temporada de la història. Al llarg de la nit es van recordar els gran moments viscuts aquest any, com el primer 3 de 10 amb folre i manilles descarregat l’última diada de Sant Fèlix, però també els moments més durs, com el record dels companys que ens han deixat. Una nit que a més va servir per reconèixer la gran feina dels més petits de la colla.

 

El moment més esperat de la nit va arribar cap al final de l’acte, quan es van desvetllar els secrets més ben guardats de la vetllada: el premi Fidelitat Castellera i les distincions de castellers de Socarrel. El primer es va atorgar a l’empresa familiar Construccions Munné, per la seva col·laboració amb la colla any rere any, des de que els Castellers van adquirir Cal Figarot. Construccions Munné ha participat en totes les obres de reforma del local i de la nau oferint sempre les màximes facilitats i professionalitat.

 

Per la seva banda, aquest 2013 les distincions de castellers de Socarrel van recaure sobre Òscar Serramià i Joan Badell. Enguany, era la 40ena edició que s’atorgava aquesta distinció. Els dos castellers van rebre el reconeixement per la seva trajectòria i compromís al llarg de les temporades amb la colla.

 

Òscar Serramià va entrar als Castellers de Vilafranca l’any 1995. Ha ocupat infinitat de càrrecs de responsabilitat dins la colla: ha estat sotssecretari, encarregat de premsa, secretari i cap de canalla. A nivell casteller, ha format part de tots els folres dels castells més grans que han fet els Verds.

 

Joan Badell va entrar als Castellers de Vilafranca l’any 1991. Des de la primera torre de 9 al 95, sempre ha pujat a manilles. Va formar part de l’equip de pinyes a l’època del ‘Melilla’ com a cap de colla, i entre 2008 i 2011 va ser el cap visible de pinyes, folres i manilles amb el David Miret de cap de colla.

 

La vetllada va acabar amb un ball a càrrec de l’Orquestra Girasol, però abans, Cris Juanico, un dels convidats al sopar, va interpretar alguns dels temes de ‘Ja t’ho diré’.