Per tal d’ampliar l’oferta per conèixer Vilafranca i la seva història i tradicions, el proper dia 1 de novembre, Tots Sants, es presentarà la visita guiada Vilafranca castellera. Amb aquesta proposta es vol descobrir als visitants per què Vilafranca té la Plaça més castellera, 3 colles i més de 200 anys de tradició que l’han portat a obtenir aquest títol.
Per això és fa un itinerari que s’inicia a les 10 del matí al carrer de Sant Bernat, i fa un recorregut per trobar el rastre dels castells per carrers, places i edificis de la vila, i conèixer la seva història: des del Ball de Valencians i la seva prohició, al segle XVIII, fins a les colles de Valls al segle XIX, la primera colla castellera de Vilafranca als anys ’20 del segle XX, el monument als Castellers, els vitralls de Santa Maria i acabant a l’Ajuntament per saber quina és la història de la Plaça de la Vila i les seves transformacions i els grans castells del segle XXI.  Després un esmorzar a Cal Figarot per estar a punt per afrontar la diada castellera de Tots Sants, amb els Castellers de Vilafranca, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants i els Xiquets de Tarragona.
El preu de la visita i l’esmorzar plegats és de 12€.

Cal fer reserva prèvia a visites@descobrirpenedes.com