Els Castellers de Vilafranca conclouen el cap de setmana previ a l’última actuació de la temporada amb idèntiques actuacions a Sitges i Sabadell

 

 

Dues tripletes i dos pilars de 7: aquest és el balanç dels Castellers de Vilafranca a les dues últimes actuacions abans de Tots Sants. La primera de les actuacions va ser dissabte al migdia, quan els Verds van actuar al Cap de la Vila de Sitges juntament amb la colla local, la Jove de Sitges, i els Castellers de Sants. El vilafranquins, tercers en actuar, van arrencar l’actuació amb el tres de 9 amb folre, que després de moltes setmanes sense veure’s a plaça, es va executar sense complicacions. A la segona ronda van descarregar el quatre de 9 amb folre i a la tercera el cinc de 8. A la ronda de pilars, van descarregar el de 7 folrat.

 

Diumenge ha estat el torn d’actuar a Sabadell a la diada de la colla local, els Castellers de Sabadell. També hi han actuat els Castellers de Barcelona. A la primera ronda els Verds han tornat a descarregar un sòlid tres de 9 amb folre, que s’ha convertit amb el tres de 9 número 250 dels Verds -230 de descarregats i 20 de carregats. A la segona ronda han descarregat el quatre de 9 amb folre, el 43è que la colla descarrega de forma consecutiva. Han tancat les rondes amb el cinc de 8 i, a l’hora dels pilars, han descarregat el de 7 amb folre.

 

Tres de 9 amb folre, quatre de 9 amb folre i cinc de 8, acompanyats de l’espadat de 7, castells cridats a intentar-se pujar un pis més. Per aconseguir-ho, són fonamentals els dos assaigs que resten abans del proper 1 de novembre, la diada de la colla. Assaig general aquest dilluns a partir de dos quarts de 9 del vespre, on és imprescindible l’assistència de tothom, sobretot dels castellers i castelleres de folres i manilles. I l’assaig especial de Tots Sants, dimecres a dos quarts de 10 de la nit, també a Cal Figarot, l’últim assaig de la temporada.

 

També us recordem que aquest dilluns 28 d’octubre, a dos quarts de 8 del vespre, se celebrarà a Cal Figarot el sorteig d’ordre d’actuació i la presentació de la diada de Tots Sants. Un acte que repassarà la història de la diada i el bagatge casteller de cada una de les colles participants. El sorteig és obert al públic, però també es podrà seguir en directe per l’streaming de la colla.