Els Castellers de Vilafranca tornen a descarregar el castell a Barcelona just dos anys després que la Ciutat Comtal el veiés per primera vegada. El 4 de 9 amb folre, el 9 de 8 i el pilar de 7 han completat l’actuació.

 foto noti

Aquest diumenge els Castellers de Vilafranca han actuat a Barcelona, a la diada castellera de colles convidades de les festes de la Mercè. Els Verds han compartit plaça amb els Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa. Els del Penedès, segons en actuar, han encetat l’actuació amb el 4 de 9 amb folre, un castell que es comença a preparar de cara un hipotètic 4 de 10 amb folre i manilles per Tots Sants.

A la segona ronda, els vilafranquins han encarat el gran repte de la jornada castellera, el 3 de 9 amb folre i l’agulla, que aquesta temporada ja s’havia descarregat en una ocasió, al Catllar. Al segon peu el castell ha anat amunt. El tronc no ha pogut treballar còmodament en cap moment, i fins i tot ha perillat abans de la carregada de l’estructura del 3. El gran treball, la veterania i confiança dels castellers han permès treballar el castell fins al límit, que s’ha pogut descarregar.

A la tercera ronda, els penedesencs han completat sense problemes el tercer 9 de 8 de la temporada i a la ronda de pilars, el de 7 folrat.

El proper cap de setmana, els Verds aprofitaran el descans per celebrar el primer 3 de 10 amb folre i manilles descarregat per la colla a la passada diada de Sant Fèlix. Durant la tarda i nit de dissabte 28 de setembre, la colla ha organitzat diversos actes de celebració a la Rambla de Sant Francesc.

La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà d’aquí dues setmanes, dissabte 5 d’octubre a Reus, a la Diada del Mercadal. A l’actuació també hi participaran la colla local, els Xiquets de Reus, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Capgrossos de Mataró. L’actuació començarà a dos quarts de 6 de la tarda.