Els Castellers de Vilafranca descarreguen el castell net al costat del pilar de 8 amb folre i manilles. Completen l’actuació amb el 3 de 9 amb folre i el 9 de 8.

4d9web

Encara amb la ressaca festamajorenca a les espatlles, els Castellers de Vilafranca s’han tornat a trobar amb una diada castellera de les grans. Com ja va essent habitual els últims anys, els Verds actuen a la diada castellera del primer diumenge de Festes de Santa Tecla, a Tarragona, juntament amb les dues colles locals grans – Xiquets i Jove- i amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els del Penedès portaven tota la setmana anunciant que no descartaven res per aquesta actuació.

Han obert l’actuació amb un 3 de 9 amb folre impecable, tranquil i amb molta serenor. A la segona ronda han descarregat el segon 9 de 8 de la seva història, després que el descarreguessin per primera vegada a la passada diada de les Santes de Mataró, al mes de juliol. El plat fort de la jornada, però, se l’han reservat per l’última ronda: el 4 de 9 net – o sense folre. En el primer intent s’ha anat desquadrant a mesura que s’enfilaven els pisos superiors, i per evitar mals majors l’han desmuntat per encarar-lo, a la ronda de repetició, amb millors garanties. Amb una carregada força ràpida, la descarregada s’ha hagut de treballar de valent i així aconseguir el segon 4 de 9 de la temporada –dues setmanes després de completar-lo a Sant Fèlix- i el quart de la història dels vilafranquins; tots de forma consecutiva.

Totes les grans diades s’han d’arrodonir amb un gran pilar, i els de la camisa verda han optat pel de 8 folrat i emmanillat. Un pilar que no s’ha trobat còmode en cap moment, però que amb esforç i, sobretot, la llarga experiència que els vilafranquins tenen amb l’estructura, han pogut defensar. Aquest anys ja en porten tres de descarregats.

La temporada no s’atura. La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà diumenge vinent, 22 de setembre, en motiu de les Festes de la Mercè de Barcelona. Els del Penedès hi actuaran juntament amb els Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa. L’actuació serà a les 12 del migdia a la Plaça Sant Jaume.