A partir d’aquest dijous, els Castellers de Vilafranca enceten tres dies consecutius de castells, nervis, emoció i grans moments. La diada de Sant Fèlix, divendres 30 d’agost, serà el punt més àlgid de la Festa.

 

 

Els tres dies més esperats per qualsevol castellers i vilafranquí. Tres dies on la falta d’hores de son, el cansament i els nervis seran recompensats pels grans castells i moments viscuts. El tret de sortida el donarà la Tronada, dijous 29 a les 12 del migdia des de la Rambla Sant Francesc, i a continuació la Cercavila pels carrers del centre de Vilafranca amb el Drac, Diables, Àguila, Gegants, els diferents balls, Falcons, les colles castelleres i la Banda de Cardona. Una vegada finalitzada la Cercavila, a la Plaça de la Vila, tindrà lloc la diada de Vigília, on hi actuaran les tres colles de Vilafranca –Jove, Xicots i Verds. Una actuació que ha de servir de preparació per Sant Fèlix. El mateix dia 29 al vespre, a tres quarts de 8, hi haurà la primera de les tres processons de Festa Major, que començarà a casa d’un dels administradors de l’any passat i finalitzarà a la basílica de Santa Maria.

 

L’endemà, Sant Fèlix -30 d’agost-, la colla començarà la jornada participant a l’anada a Ofici a un quart de 10 del matí –des de la Plaça de la Vila a la Plaça Jaume I- i després, a les 10 del matí, a l’Ofici Solemne de Festa Major a la basílica de Santa Maria. Quan acabi, cap a dos quarts de 12, s’alçaran els pilars de commemoració al monument als Castellers per part de les colles que participaran a la diada de Sant Fèlix i les altres dues colles vilafranquines –Xicots i Jove. Després, enfilaran el carrer de Santa Maria per fer l’entrada a plaça i començarà l’actuació castellera, a dos quarts d’1 del migdia, per part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls, Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca. Al vespre, a partir de tres quarts de 8, hi haurà la processó, en aquesta ocasió amb sortida i arribada a la Plaça de Jaume I. A l’acabar, arribarà un dels moments més esperats i emocionants de la Festa Major, l’entrada de Sant Fèlix, que seguirà amb la darrera novena i cant dels Goigs al sant.

 

I pel dia 31, altra vegada a un quart de 10 del matí hi haurà l’anada a Ofici, de la Plaça de la Vila a la basílica de Santa Maria. Al voltant de dos quarts de 3 de la tarda, quan tots els balls i Falcons hagin fet la seva actuació de lluïment a la Plaça de la Vila, començarà la diada de Sant Ramon amb les tres colles de Vilafranca. A l’acabar, hi haurà el tradicional Toc de Vermut, de la Plaça de la Vila al monument de Milà i Fontanals a la Rambla de Sant Francesc, on s’interpretarà el Toc de Castells. Al vespre, hi haurà l’última de les processons que acabarà a casa d’un dels administradors de la Festa Major d’enguany.

 

 

El dia 1 de setembre a la tarda, els més menuts de la colla participaran a la Festa Major dels petits.