Amb Sant Fèlix a l’horitzó més proper, els Castellers de Vilafranca encaren l’última prova de foc abans de la Més Típica

 

 

6 dies de castells en una setmana entre assaigs generals i actuacions abans de Sant Fèlix. Després d’un petit descans de prop d’una setmana, els Castellers de Vilafranca tornen a carregar les piles per arribar amb la millor forma possible als tres dies que sacsegen Vilafranca de dalt a baix: la Festa Major. Aquesta setmana, els vilafranquins –que ja van assajar el passat dilluns- ho tornaran a fer dimecres 21 i divendres 23 d’agost; els dos assaigs generals i a partir de dos quarts de 10 de la nit a Cal Figarot. Aquest últim, el de divendres, és a més el penúltim dels assaigs especials de castells de 10 que la colla va planificar a principi de temporada.

 

La setmana, però, no s’acaba aquí. Aquest cap de setmana arriben dos dels plats forts de la temporada amb el doblet del Catllar i l’Arboç. En les últimes temporades s’ha convertit en habitual que en alguna de les dues places, els Castellers de Vilafranca hi portin gammes extra. Sense anar més lluny, l’any passat els Verds van estrenar a l’Arboç el primer 3 de 9 amb folre i l’agulla de la temporada, un castell que van repetir per Sant Fèlix. Aquest any, els Verds no rebaixen les intencions. A falta dels dos assaigs importants, aquest cap de setmana la colla podria estrenar un nou castell aquesta temporada.

 

L’actuació del Catllar serà dissabte a dos quarts de 7 de la tarda. Serà a la Plaça de la Vila i també hi actuaran la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. L’endemà serà el torn de l’Arboç i repetiran les mateixes colles, a més de la colla local, els Minyons de l’Arboç. L’actuació serà a la 1 del migdia al Carrer Major.

 

 

I el ritme no s’aturarà pels Castellers de Vilafranca. Abans de les actuacions de Vigília, Sant Fèlix i Sant Ramon (29, 30 i 31 d’agost), els Verds tindran encara dos assaigs generals més: dilluns 26 a dos quarts de 10 de la nit a Cal Figarot i dimarts 27 a la mateixa hora, però en aquest últim cas, a la Plaça de la Vila.