ls Castellers de Vilafranca descarreguen la tripleta vilafranquina a una diada de Cal Figarot que deixa molt bones sensacions per encarar la segona quinzena d’agost

 


 

Aquest any la diada de Cal Figarot no només venia marcada per l’aniversari de la seu social dels Castellers de Vilafranca –ja fa 30 temporades que es va convertir en el local d’assaig de la colla-, sinó que també pel 65è aniversari de la colla -65 anys que es compliran el proper 14 de setembre. La celebració va començar amb una cercavila pels carrers de Vilafranca acompanyats pels Gegants de l’Ordal, els Gegants de Sant Quintí i els Gegants i el Ruc de la Granada. A més, també es va inaugurar la placa commemorativa del primer 7 de 9 amb folre descarregat de la història a la passada diada de Tots Sants a la Plaça de la Vila.

 

L’actuació castellera pròpiament dita va començar a les 7 de la tarda, compartint plaça amb els Minyons de l’Arboç i els Nois de la Torre. En primer ronda van descarregar el 4 de 9 amb folre i a la segona, un lleuger 3 de 9 amb folre. A la tercera ronda van optar pel 4 de 8 amb l’agulla. Els vilafranquins van posar el punt i final a la diada de Cal Figarot amb el pilar de 7 amb folre. Abans de marxar, i com ja havien anunciat, els Castellers van aprofitar per fer una prova de 3 de 10 amb folre i manilles fins sisens.

 

El proper cap de setmana els Castellers de Vilafranca no actuen i, per tant, alteraran el calendari d’assaigs per tal de donar uns dies de descans als seus castellers abans de l’últim sprint a finals d’agost. Aquesta setmana els assaigs seran dilluns 12 i dimarts 13 d’agost a les 9 del vespre, i ja no tornaran a enfaixar-se fins a l’assaig de dilluns 19.


La propera actuació dels vilafranquins serà dissabte 24 d’agost a El Catllar, juntament amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.