Els Castellers de Vilafranca aconsegueixen la seixantena torre de 9 amb folre i manilles descarregada del seu historial a la diada castellera de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú

 torre vilanova web

El passat dissabte 3 d’agost els Castellers de Vilafranca van actuar a Vilanova, a la diada de Festa Major de les Neus , com ja va essent habitual en les darreres temporades. Els Verds van compartir plaça amb la colla local, els Bordegassos de Vilanova, i amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Com ja s’havia anunciat durant la setmana, els Verds tenien en ment un únic objectiu per aquesta actuació: tornar a descarregar la torre de 9 amb folre i manilles, després d’estrenar-la dues setmanes abans a les Santes de Mataró.

Els del Penedès, tercers en actuar, van encetar l’actuació descarregant el 4 de 9 amb folre, el cinquè ja de la temporada i un dels més tranquils dels que la colla de la camisa verda ha fet fins al moment. A la segona ronda va arribar el principal objectiu de la jornada castellera: la torre de 9 amb folre i manilles. Tot i el fort moviment que hi havia mentre es muntava el peu i fins que els quarts es van col·locar, el castell va anar amunt sense pensar-ho dues vegades. L’estructura es va anar parant a mesura que el castell s’anava bastint amb força rapidesa. La descarregada, però, va ser força més treballada. A la tercera ronda, els vilafranquins van descarregar el 3 de 9 amb folre i van posar el punt i final a l’actuació amb el pilar de 7 amb folre.

La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà aquest mateix dissabte 10 d’agost , just davant de la seva seu social, Cal Figarot. També participaran a la diada del local els Minyons de l’Arboç i els Nois de la Torre. L’actuació serà a les 7 de la tarda. Abans, però, a dos quarts de 6 de la tarda començarà una cercavila pels carrers de Vilafranca amb la participació de colles geganteres i de bestiari de la comarca, i després de l’actuació, hi haurà un sopar de germanor a Cal Figarot i ball a la Rambla de Sant Francesc amb l’Orquestra Girasol. El fi de festa serà a la recent inaugurada discoteca El Temple.