Els Castellers de Vilafranca descarreguen la primera torre de 9 amb folre i manilles de la temporada, que han acompanyat de l’inèdit 9 de 8 amb una enxaneta i el 3 de 9 amb folre

 

 

Els Castellers de Vilafranca segueixen marcant els seus tempos habituals. Com ja ens tenen acostumats en les últimes temporades, per la diada de Santes de Mataró, arriba el primer castell de gamma extra en forma de torre de 9 amb folre i manilles. Enguany, la història s’ha repetit, i han descarregat la tercera torre de 9 amb folre i manilles consecutiva a Mataró. A plaça, han actuat juntament amb la colla local, els Capgrossos de Mataró, i amb els Minyons de Terrassa. A part de la torre, els vilafranquins també s’havien marcat un altre objectiu: el primer 9 de 8 de la colla; el primer de la història amb una enxaneta.

Abans d’encarar els dos principals objectius de la jornada castellera, els Verds han obert l’actuació amb el 3 de 9 amb folre, que després de desmuntar-ne un primer peu, els vilafranquins l’han treballat còmodament. A la segona ronda, i com acostumen a fer sempre, ha arribat el castell més important de la diada i el principal objectiu de la colla en aquesta diada de les Santes. Amb tot el peu muntat, la torre de 9 amb folre i manilles ha anat amunt a la primera i s’ha carregat amb força rapidesa, tot i el gran treball que els castellers i castelleres han hagut de fer des de que han sonat les gralles. Amb aquesta torre descarregada, els Verds han encetat la gamma extra d’aquesta temporada i, a més, han completat el 150è castell de la gamma extra descarregat per part de la colla.

Els penedesencs han completat la tercera ronda amb un castell que ja feia unes setmanes havien anunciat que estrenarien a les Santes: el 9 de 8, el primer que portaven a plaça els de Cal Figarot; el primer amb una sola enxaneta de la història. Tot i la llarga estona d’execució del castell i l’elevat nombre de castellers i castellers que hi pugen al tronc, l’han controlat de principi a fi. Per acabar, els Castellers de Vilafranca han descarregat a la ronda de pilars el de 7 folrat. Un pilar que apunta maneres per aixecar-lo un pis més en propers compromisos.

El cap de setmana vinent els Verds descansen. La propera actuació serà el dissabte 3 d’agost a la Plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú, en motiu de la Festa Major de la capital del Garraf. Els Castellers compartiran plaça amb la colla local, els Bordegassos de Vilanova, i amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona.