Els Castellers de Vilafranca descarreguen dues tripletes en dos dies, amb el 3 i el 4 de nou folrats, el 4 de 8 amb l’agulla i el primer 3 de 8 amb l’agulla de la temporada. A més, també descarreguen dos pilars de 7 amb folre.

 


 

Els Verds ja tenen al sac la ruta del Baix Gaià i aprovada amb bona nota. El balanç del cap de setmana ha estat molt positiu, sobretot després de l’actuació d’aquest diumenge a Torredembarra, on es van solucionar els problemes que alguns castells van mostrar a Altafulla i estrenant un nou castell al repertori vilafranquí: el 3 de 8 amb l’agulla.

 

La ja tradicional ruta del Baixa Gaià va començar dissabte a la tarda, a la Diada de les Cultures a la Plaça del Pou d’Altafulla, on els Verds van compartir plaça amb la colla local, els Castellers d’Altafulla, i amb els Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. El penedesencs van començar l’actuació amb el 3 de 9 amb folre i a la segona ronda van encarar el 4 de 9 amb folre. Un castell que es va haver de treballar força des de bon principi i que no va deixar un bon gust de boca als castellers. A la tercera ronda van descarregar el 4 de 8 amb l’agulla i a la ronda de pilars, el de 7 folrat.

 

Després dels problemes amb el 4 d’Altafulla, els Verds van arribar a Torredembarra conscients que l’actuació era una prova de foc. Els vilafranquins van compartir plaça amb la colla local, els Nois de la Torre, i amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Una prova de foc que van superar per la porta gran. Van començar l’actuació amb un 3 de 9 amb folre de postal, mantenint les mides en tot moment i amb els castellers i castelleres treballant amb comoditat. A la segona ronda van atacar un 4 de 9 amb folre que va deixar molt lluny els problemes del dia abans i el castell es va descarregar amb solvència. A la tercera ronda va arribar l’estrena del cap de setmana en forma de 3 de 8 amb l’agulla, i a la ronda de pilars, van descarregar per segona vegada aquest cap de setmana el pilar de 7 amb folre.

 

I ara, amb el bon balanç que deixa el cap de setmana pel Baix Gaià, els Castellers de Vilafranca encaren una setmana transcendental per pujar un esglaó més el nivell casteller. Diumenge actuen a les Santes de Mataró, on el cap de colla, Pere Almirall, ja ha anunciat la intenció de portar-hi la primera torre de 9 amb folre i manilles de la temporada i el primer 9 de 8 de la colla. Per aconseguir-ho, són fonamentals els tres assaigs de la setmana –dilluns, dimecres i divendres-. A més, aquest divendres 19 de juliol hi ha el segon assaig especial de castells de 10, a partir de dos quarts de 10 de la nit a Cal Figarot.