Com ja és habitual a mitjans de juliol, els Castellers de Vilafranca encaren la ja tradicional ruta pel Baixa Gaià, amb les actuacions a Altafulla i Torredembarra

 

Aquest cap de setmana els Verds actuen per partida doble a dues places ben conegudes per la colla. Dissabte serà el torn d’Altafulla, on els vilafranquins actuaran a la Diada de les Cultures a la Plaça del Pou del municipi, juntament amb la colla local, els Castellers d’Altafulla, i amb els Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la gran novetat de la diada d’enguany. L’actuació començarà a partir de les 6 de la tarda.

 

I diumenge, autocar altra vegada cap al Camp de Tarragona, per actuar a la Diada del Quadre de Santa Rosalia a Torredembarra, juntament amb la colla local, els Nois de la Torre, i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Aquesta actuació també serà a les 6 de la tarda.

 

Els Castellers de Vilafranca tenen la intenció de portar castells de 9 a les dues actuacions, al costat d’altres estructures de la gamma alta de vuit, tot i que encara resta l’assaig general de divendres –a dos quarts de 10 de la nit- per acabar de perfilar el programa. Al ser dues actuacions, el cap de colla, Pere Almirall, ja ha anunciat les seves intencions de fer rodar l’àmplia gamma de castells que la colla està assajant últimament.

 

A més, el ‘Baix Gaià Tour’ arriba just una setmana abans de la primera de les grans cites importants de l’estiu, les Santes de Mataró. Els Verds aprofitaran les actuacions d’Altafulla i de Torredembarra per llimar també els castells de cara a la cita mataronina.