Els Castellers de Vilafranca i la Biblioteca Torras i Bages han signat un conveni per cedir el fons de revistes de colles castelleres en dipòsit.

 

Dilluns dia 8 de juliol es va signar el conveni entre els Castellers de Vilafranca i la Bilbioteca Torras i Bages per tal de cedir el fons de revistes de colles castelleres en dipòsit. A la signatura hi van assistir Josep Cabré, president dels Castellers de Vilafranca, Núria del Campo, directora de la Biblioteca, el regidor de Cultura de l’ajuntament de la vila, Raimon Gusi, i Josep M Feliu, de l’arxiu dels Castellers de Vilafranca.

L’objectiu del conveni és preservar un fons que inclou 53 títols de revistes de diferents colles de Catalunya i Mallorca, i que així estaran disponibles per consultar a la secció castellera de la biblioteca. 

D’aquesta manera s’ampliarà considerablement el fons de material que es podrà consultar a la Biblioteca Torras i Bages referent al món casteller, ja que també inclou publicacions editades regularment per les diferents colles, amb tota la seva activitat al llarg de la temporada i articles referents al món casteller. Aquest fons inclou publicacions des dels anys 80 fins a l’actualitat.

Després del conveni de dipòsit amb l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, de més de 6.000 fotografies, amb aquesta cessió a la Biblioteca Torras i Bages es conclou la segona fase d’una operació que es va iniciar el 2008, quan es va començar a recollir tot el material que hi havia disseminat per Cal Figarot, i que inclou revistes, fotografies, bibliografia, cartells i tota una sèrie de materials referents a la colla i al món casteller en general.

 

Aquesta operació de rescat continuarà amb una tercera fase que inclourà d’altres elements com obres d’art.