Els Castellers de Vilafranca descarreguen el primer 4 de 9 amb folre de la temporada i completen la tripleta vilafranquina més matinera de la història, superant la del 12 de juny del 2011 a Berga.

 

 

 

 

Acabada la gira europea que ha portat als Verds fins Anglaterra i Alemanya, la colla ha tornat a la càrrega i per la porta gran. Després de l’estrena del primer castell de 9 de l’any a l’última actuació a Fires de Maig a Vilafranca, els penedesencs van descarregar dissabte el primer 4 de 9 folrat de la temporada i van estrenar l’onzena plaça de nou a Barcelona.

 

La diada al Carrer de Sants, en motiu de la Firaentitats del districte, va reunir als vilafranquins amb els Castellers de Sants, els Castellers del Poble Sec i als Xiquets de Reus. Els Verds van arrencar l’actuació per la via ràpida, descarregant el 3 de 9 amb folre que es va mostrar sòlid i força segur al llarg de tota l’execució. Lluny quedaven els nervis del primer de la temporada de l’actuació de Fires. A la segona ronda arribava el principal objectiu de la jornada, descarregar el primer 4 de 9 amb folre de l’any. Després de desmuntar-ne un peu per problemes de mides, el segon va anar amunt. Nervis i moltes estrenes en diverses parts del castell, però amb un resultat impecable: els Castellers de Vilafranca ja tenien a la butxaca el primer 4 folrat de la temporada. A la tercera ronda van descarregar el 4 de 8 amb l’agulla, el segon de l’any, i completaven, així, la primera tripleta vilafranquina marca de la casa. Els Verds van posar el punt i final a la tripleta més matinera amb el renovat pilar de 6 pels pisos superiors, un pilar que a mesura que passen les setmanes va agafant més confiança i es mostra més segur.

 

 

La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà diumenge 16 de juny a Olesa de Montserrat, a les 19 hores juntament amb els Castellers d’Esparraguera.