Els Castellers de Vilafranca volem comunicar que aquest any no actuarem a la Festa Major de la Bisbal del Penedès el dia de la Mare de Déu d’Agost.

 

 

 

 

La raó principal és la manca de compliment per part de l’alcalde Josep Maria Puigibet dels acords als quals havíem arribat amb ell mateix i en presència de la regidora de Cultura.

 

El pacte –d’honor segons l’alcalde– es va acordar durant una reunió a l’ajuntament a principis del passat mes de març, tot ratificant la paraula donada l’any anterior, quan cal recordar que els Castellers de Vilafranca –fent un esforç, gràcies a l’Obra Social de Caixa Penedès i sense cap cost econòmic per al consistori bisbalenc- vam fer, a més, la millor actuació de la diada en descarregar la torre de nou amb folre i manilles.

 

Cal dir que l’acord del passat mes de març amb l’ajuntament era molt favorable als interessos del consistori, adaptant-nos en tot moment a les necessitats econòmiques del municipi.

 

Ja és la segona vegada que l’actual batlle falta a la paraula donada als Castellers de Vilafranca i volem recalcar que no n’hi haurà una tercera. Els Verds no tornarem a la Bisbal mentre aquest senyor estigui al davant de l’alcaldia.

 

Volem encoratjar a la Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca, que fou premiada com a iniciativa social per la revista Castells el 2012, a seguir lluitant pel bé del fet casteller a la Bisbal; i també volem manifestar la nostra simpatia per l’afició bisbalenca tot donant-los suport.

 

El que sabem és que els Castellers de Vilafranca, esperem que d’aquí a molts pocs anys, tornarem a la Bisbal, una plaça molt estimada per a nosaltres, on sempre hem donat el màxim i hem fet grans castells.

 

Junta dels Castellers de Vilafranca