Rècord de participació a la nova edició del Joverd, que se celebrarà el proper dissabte 18 de maig a Cal Figarot

 

 

 

 

Un any més, i ja en fa 4, arriba una nova edició del Joverd, el projecte que va néixer al 2010 per apropar els Castellers de Vilafranca i Cal Figarot al jovent de la vila i de la comarca. Enguany amb un doble rècord: de centres inscrits i de participació. Un total de 9 centres i 500 alumnes participaran aquest dissabte al matí al concurs de castells entre centres de secundària de l’Alt Penedès. Seran l’IES El Foix (els vigents campions), l’IES Alt Penedès, l’IES Eugeni d’Ors, l’IES Milà i Fontanals, l’IES de Sant Martí Sarroca, l’escola el Montagut, el Col·legi de Sant Josep de Vilafranca, Sant Josep de Sant Sadurní i Sant Elies.

 

El concurs, que es farà a la seu social de la colla, Cal Figarot, començarà a les 10 del matí amb l’arribada de les colles. A dos quarts d’11 es farà el sorteig d’ordre d’actuació amb els Caps de Colla, a tres quarts serà l’entrada a plaça –on cada colla haurà de fer-la amb pilars caminant- i a les 11 es donarà el tret de sortida al concurs. A l’acabar, hi haurà xeflis per tothom i un record pels participants.

 

Però el projecte del Joverd no només és el concurs del proper dissabte a Cal Figarot. Comença molt abans, amb tallers de castells als centres d’ensenyament dins de les classes d’Educació Física. Durant els últims mesos s’han anat realitzant aquests tallers, que culminen amb la creació d’una colla a cada centre, amb un Cap de Colla –que acostuma a ser el professor d’Educació Física-, i a on poden involucrar alumnes d’altres cursos per tal d’assolir les construccions. A cada una de les rondes del concurs de dissabte se li demanarà un mínim a les colles, que és el que s’ha ensenyat a cada un dels tallers. A partir d’aquest mínim, les colles poden augmentar-ne la dificultat.

 

Després de tres anys amb el projecte del Joverd, els Castellers de Vilafranca en fan una valoració molt positiva, ja que hi ha hagut una entrada important en els últims anys de castellers i castelleres ben joves, el futur de la colla.