La Marató de donació de sang de Vilafranca vol aconseguir un nou rècord de participació. Photocalls distribuïts per tot el municipi són un reclam per anar acompanyats a la campanya de donació. A Cal Figarot, n’hi haurà un instal·lat des d’aquest divendres. Amb l’etiqueta #MaratóSangVila es difondrà l’esdeveniment a les xarxes socials.

 

 

 

 

El pròxim 21 de març se celebra la 6a edició de la Marató de Vilafranca del Penedès a Cal Figarot, la seu dels Castellers de Vilafranca. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits (BST), compta amb la implicació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l’Associació de Donants de l’Alt Penedès i els Castellers de Vilafranca.

 

Amb l’eslògan “Jo dono sang! M’hi acompanyes?”, Vilafranca del Penedès torna a acollir una Marató de donació de sang, enguany amb l’objectiu d’aconseguir un nou rècord de donants. En l’anterior Marató, fa dos anys, 350 persones van donar sang durant la jornada.

 

Aquest any, a través de l’etiqueta #MaratóSangVila es vol estendre la presència de la Marató a les xarxes socials, i així mobilitzar la societat vilafranquina present a Twitter. Per això, durant els dies previs a la Marató i en diferents edificis municipals, s’instal·larà un photocall on diverses entitats i col·lectius es podran fer fotografies per publicar-les a les xarxes socials per compartir la necessitat de donar sang. Aquesta iniciativa està oberta també a tota la ciutadania.

 

La Marató vol convertir la donació de sang en una jornada festiva. Per això hi participen entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s’impliquen organitzant un seguit d’activitats lúdiques durant tota la jornada.

 

L’objectiu de la Marató és sensibilitzar sobre la importància de donar sang com un hàbit i aconseguir nous donants per estendre aquesta pràctica entre el màxim nombre de ciutadans. Cal tenir en compte que cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels

malalts.

 

L’any 2012 es van aconseguir 3.551 donacions de sang a l’Alt Penedès. D’aquestes, 1.379 van ser a Vilafranca.