El treball, produït per Magnètic Films i els Castellers de Vilafranca, serà presentat divendres 15 de març a dos quarts de 8 del vespre al cinema del Casal

 

 

 

 

 

Cada any a l’Índia se celebra el Jammashtami que commemora el naixement del déu Krixna. La data d’aquesta festa oscil·la, segons el calendari lunar hindú, entre els mesos d’agost i setembre, i coincideix amb el període del monsó. A l’estat de Maharashtra, a l’oest de l’Índia, aquesta celebració pren la forma del Dahi Handi, una festa popular i tradicional on nombroses colles de govindes competeixen entre elles per aconseguir trencar l’olla, plena de iogurt, mantega i mel, que es penja ben amunt en carrers i places en honor a Krixna. Aquest és l’únic dia de l’any que s’alcen construccions humanes a les ciutats de Mumbai, Thane i Pune, entre d’altres. Dues cultures tan allunyades com són la hindú i la catalana, govindes i castellers, han trobat el seu vincle d’unió a través dels castells.

 

 

A l’agost del 2011, 175 membres dels Castellers de Vilafranca van viatjar a l’Índia per participar a la festa del Dahi Handi. Durant la seva estada van protagonitzar l’actuació castellera més important fora dels Països Catalans. Però per damunt de tot, van viure una experiència inoblidable. I tan inoblidable va ser, que ara els Verds i la productora vilafranquina Magnètic Films estrenen un documental sobre aquest viatge i de totes les vivències que els castellers van viure en pròpia pell i que a ningú van deixar indiferents. Una bona ocasió per tornar-les a reviure.

 

 

El documental ha estat realitzat per Pep Puig, qui ja va fer el documental ‘Verd sobre blau’ sobre els penedesencs. Puig va acompanyar als Castellers durant la seva estada a l’Índia, i de les imatges que en va treure i l’experiència que ell també va viure, ara n’ha nascut aquest documental de 45 minuts.

 

 

L’estrena serà divendres 15 de març a dos quarts de 8 del vespre, coincidint amb el primer divendres d’assaig general de la colla, a dos quarts de 10 de la nit. L’estrena es realitzarà a la sala 2 del cinema del Casal amb la col·laboració del Cine Club Vilafranca. A més del documental, també es projectarà el curtmetratge de 12 minuts ‘El viatge de la Shalaka’, basat en el conte de Dolors Rovira i Anna Mongay presentat l’agost passat per la diada del Figarot. Per tots aquells que divendres no puguin assistir a l’estrena, els dos treballs tornaran a projectar-se diumenge 17 de març a les 12 del migdia, també a la sala 2 del cinema del Casal.

 

 

A més, al finalitzar les projeccions, es podrà adquirir el dvd amb el documental, el curtmetratge i, a més, 90 minuts d’extres. El cartell del documental i la coberta del dvd han estat dissenyats pel casteller Francesc Bou.

 

Aquí podeu veure el tràiler del documental i aquí el muntatge amb la cançó Jai Jai Maharashtra.