El projecte busca reforçar el dinamisme de la societat, potenciar el treball en comú i l’associacionisme al Rif (Marroc)

 

 

Dos membres dels Castellers de Vilafranca s’han traslladat com a voluntaris al Marroc per a participar al nou projecte “Desenvolupament de la societat rifenya, potenciació de la cultura pròpia i equitat de gènere” de l’ONG vilafranquina EqualMón. L’estada dels dos representant dels Verds, David i Raúl Tudela, comença aquest dimarts 4 de desembre i s’allargarà fins a principis de la propera setmana. Els dos castellers aniran acompanyats d’altres penedesencs, com Dolors Sans, artista experta en el disseny i la construcció de l’imaginari popular; Manel Güell, expert en cultura i festa popular i fundador de l’entitat Escultors de la Festa; Joan Esteve, expert en cooperatives de la comarca i Entrem-hi; i Josep Giménez i Antoni Resta com a representants d’EqualMón.

 

 

“Desenvolupament de la societat rifenya, potenciació de la cultura pròpia i equitat de gènere” és un projecte engegat per EqualMón que compta amb la participació d’altres entitats marroquines, que són AFFA, organització que porta molts anys treballant pels drets de les dones al Marroc; AZIR, entitat ecologista; ACT, una associació d’artistes que té com a objectius el desenvolupament dels joves, la realització de produccions teatrals i de cinema i la defensa de la cultura amazigh; i BADES, associació pel desenvolupament econòmic i social. Els principals objectius del projecte són la recuperació de la cultura, de l’imaginari col·lectiu, de la festa popular, com a substrat potenciador del dinamisme cultural; el desenvolupament sostenible de la societat, pel que fa al medi ambient i l’economia social; i l’equitat de gènere i el paper de les dones en aquests àmbits. Els castellers que s’han traslladat aquests dies al Rif realitzaran diversos tallers de castells a la població local d’Alhoceima.