Els Castellers de Vilafranca coronen per tercera vegada la torre de 9 amb folre, descarreguen a casa el 4d9 net i estrenen l’inèdit 7d9 amb folre a la diada de Tots Sants. El pilar de 8 amb folre i manilles tanca la millor actuació de la història

643945 10151099504341905 1701368651 n

El dia era l’assenyalat al calendari des de feia setmanes, la Més Castellera l’emplaçament ideal i l’ambient a plaça el de les grans diades castelleres. Els Castellers de Vilafranca sortien forts, plantant en primera ronda el gran objectiu de la diada de Tots Sants, la torre de 9 amb folre. Els Verds volien descarregar-la, però just quan l’enxaneta iniciava la baixada, la torre es va trencar. Tot i la decepció inicial de no veure-la completada, tots els castellers eren conscients que acabaven de carregar per tercera vegada a la història la torre de 9 amb folre, el castell més difícil fet fins al moment i que només la colla vilafranquina ha aconseguit.

Però no hi havia temps per lamentacions, i a la segona ronda els de la camisa verda van descarregar, aquesta vegada a casa, el 4d9 net, castell que ja havien aconseguit descarregar per primera vegada a la història de la colla el passat 7 d’octubre al Concurs de Castells de Tarragona. L’objectiu era descarregar-lo a Vilafranca, davant de l’afició vilafranquina. El castell, tot i que més treballat que el del Concurs, es va poder completar amb força serenor. I després de descarregar el castell total, els Verds van decidir encarar el castell inèdit de la jornada, el 7d9 amb folre, que més per la seva dificultat tècnica a nivell de tronc, el gran repte era mantenir les mides d’un folre que hi puja el mateix nombre de castellers que el d’un 3d10 amb folre i manilles. Un folre impecable i concentrat i un tronc estable van permetre carregar i descarregar per primera vegada a la història aquest 7d9 folrat.

I als Verds només els hi faltava un últim castell per aconseguir uns registres històrics: el pilar de 8 amb folres i manilles. Les hores transcorregudes de diada i el cansament es començaven a fer presents, però tots els castellers eren conscients que s’havia descarregar i que cadascú des de la seva posició havia de tenir gas fins al final, perquè el pilar aquest 1 de novembre s’havia de descarregar per tot el que significava. I de cop, els Castellers de Vilafranca tornaven a topar amb la història i completaven la millor actuació de tots els temps, superant la que ho havia estat fins al moment, la diada de Sant Fèlix de 2005.

A falta de l’última actuació el proper diumenge 11 de novembre a Vilanova i la Geltrú en motiu del 40è aniversari dels Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Vilafranca tanquen una temporada de rècord, aconseguint el millor Sant Fèlix amb tots els castells descarregats, el 9è Concurs de Castells de Tarragona, els primers 4d9 nets descarregats de la colla i la millor actuació de la història.