Els Castellers de Vilafranca arriben a la diada de la colla i última gran cita de la temporada amb tots els ingredients a punt pel que està cridada a ser una nova gran jornada castellera

 

 

Aquest dijous 1 de novembre és el dia de Tots Sants, i com ja fa 26 anys, també la diada dels Castellers de Vilafranca. Després d’una temporada que ens deixa noves xifres de rècord pels de la camisa verda -el millor Sant Fèlix amb tots els castells descarregats, el novè Concurs de Castells de Tarragona i el primer 4d9 descarregat de la colla-, els Verds volen posar el punt i final amb una actuació de somni.

 

Són ja conegudes per tothom les intencions dels vilafranquins per a la diada de Tots Sants. Com ja ha reiterat en diverses ocasions el cap de colla, Pere Almirall, el principal objectiu és la torre de 9 amb folre, el castell més difícil que s’ha fet mai, tan sols carregat en dues ocasions pels mateixos penedesencs –Sant Fèlix del 2005 i el Tots Sants del 2011. Acompanyant a aquest castell d’una altra dimensió, els Verds també volen descarregar el 4d9 sense folre, i descarregar-lo per primera vegada a casa després de fer-ho el passat 7 d’octubre al Concurs de Tarragona. Juntament a aquests dos grans objectius, els Castellers s’han marcat altres fites per aquest proper 1 de novembre, com intentar l’inèdit 7d9 amb folre, tot i que per confirmar-ho cal estar pendents de les últimes proves a l’assaig d’aquest dimarts 30 d’octubre, quan els Verds realitzin l’assaig especial de la diada. Una de les condicions sine qua non per un possible intent dijous és poder muntar un peu amb garanties d’èxit aquest dimarts, i per fer-ho és necessari un gruix elevat de castellers a l’assaig, semblant al què es necessitaria per un 3 de 10 amb folre i manilles. Tampoc es descarta el pilar de 8 amb folre i manilles per tancar l’actuació.

 

Són diverses les activitats programades per aquest dijous 1 de novembre. La jornada començarà a les 9 del matí amb les tradicionals matinades pels carrers del centre de la vila. A les 10 hi haurà un esmorzar popular a la seu social de la colla, Cal Figarot, i a dos quarts d’11 tindrà lloc a la plaça Jaume I la fotografia de la colla. A les 12 del migdia començarà la diada de Tots Sants a la Plaça de la Vila, on també hi participaran els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants i els Xiquets de Tarragona. Totes les colles es plantegen un programa de màxims per aquesta diada. L’odre d’actuació serà el següent: en primer lloc actuaran els Capgrossos de Mataró i a continuació els Castellers de Vilafranca. En tercera posició serà el torn pels Castellers de Sants i tancaran ronda els Xiquets de Tarragona.

 

 

Una vegada finalitzada l’actuació, hi haurà dinar a la nau de Cal Figarot, on tothom qui ho vulgui s’ha d’apuntar a les llistes que hi ha penjades al local. Al vespre, la festa continuarà amb Dj. Raiko.