Els Castellers de Vilafranca arriben al Concurs de Castells de Tarragona amb un repte clar: guanyar-ne el sisè consecutiu i convertir-se en la primera colla en aconseguir-ne nou

 

 

Aquest cap de setmana se celebrarà a la Tarraco Arena Plaça el XXIV Concurs de Castells de Tarragona, que enguany enceta nou format. Per primera vegada seran 32 les colles participants i es realitzarà entre dos dies. Dissabte a la tarda serà el torn per 20 colles i diumenge al matí, per les 12 primeres del rànquing casteller. Els Castellers de Vilafranca hi participaran diumenge a partir de les 10 del matí.

 

Els Verds es presenten al Concurs amb un objectiu únic i que ja s’ha anat reiterant al llarg de la temporada: guanyar-lo i aconseguir, d’aquesta manera, el sisè de forma consecutiva i el novè de la història de la colla, essent la primera colla castellera en assolir aquesta fita. Per aconseguir tal objectiu, els vilafranquins han preparat a consciència els castells que portaran a plaça diumenge. Els descarregats per Sant Fèlix, afegint-hi altres castells de màxima dificultat seran les armes dels Verds aquest diumenge.

 

Els Castellers estan englobats dins del grup A del Concurs, on el formen part les quatre millors colles posicionades en el rànquing i que participen al Concurs. D’aquestes quatre colles, la de Vilafranca serà la tercera en actuar, just per darrera de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que actuaran en primer posició, i de la Colla Joves Xiquets de Valls, que seran la segona colla A en actuar. Per darrera dels Verds actuarà la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

 

El Concurs de Castells de Tarragona el diumenge començarà a partir de les 10 del matí. Els autocars dels Castellers de Vilafranca, que la colla posa a disposició de tots els castellers i afeccionats que vinguin amb samarreta verda a fer pinya a l’arena, sortiran des de davant de Cal Figarot a tres quarts de 8 del matí.