El proper dissabte 22 de setembre s’inaugura la botiga “Roba Amiga” a Vilafranca del Penedès (c/ Sant Pere, 46), un projecte que fa pràcticament un any que s’hi està al darrera i que finalment veu la llum

Aquesta botiga, de roba, mobles i articles de la llar, es posa en marxa des de les cooperatives Nou Set-empresa d’inserció i Nou Verd-Centre Especial de Treball, amb l’objectiu d’ampliar les seves activitats de serveis, generant fins a 4 llocs de treball nous, 3 d’ells de persones derivades pels serveis socials i de foment de la ocupació (CRIT) de Vilafranca del Penedès.

Aquest projecte incorpora 3 impactes de responsabilitat social: l’impacte laboral que suposa la inserció laboral de col·lectius en especials dificultats; l’impacte mediambiental, derivat de la recuperació i reutilització de productes en bon estat, que es posen a disposició dels ciutadans a preus molt econòmics; i l’impacte de dinamització social i comunitària, que es vol promoure obrint els amplis espais de la botiga per a la realització d’actes de petit format per entitats i associacions socials, cíviques i culturals de la comarca.

La botiga formarà part del projecte d’abast català “ROBA AMIGA”, en el què hi participen 12 empreses d’inserció catalanes, que gestionen més de 1.000 contenidors de recollida de roba (implantats a Vilafranca fa pocs mesos), i 15 botigues “Roba Amiga” on es venen els millors articles recollits, en perfecte estat i a uns preus molt econòmics. La venda d’aquests articles fa del projecte una iniciativa sostenible econòmicament.