Els Verds també van participar a diversos actes en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, com la Marxa de Torxes de Vilafranca, l’ofrena a Rafael de Casanova i l’acte institucional a la Ciutadella

 

 

Els Castellers de Vilafranca van celebrar la Diada Nacional de Catalunya activament i participant en diversos actes organitzats en motiu d’aquesta. Dilluns dia 10 de setembre, i com ja és habitual, van participar a la Marxa de Torxes de Vilafranca, on al final d’aquesta van alçar un pilar de 5 juntament amb les altres dues colles locals, els Xicots i la Jove de Vilafranca.

Dimarts, Onze de Setembre, de bon matí una delegació de la colla va marxar cap a Barcelona per fer l’ofrena floral al monument a Rafael de Casanova i més tard va participar a l’acte institucional organitzat per la Generalitat de Catalunya al parc de la Ciutadella, on els de la camisa verda van alçar quatre pilars de 4 simbolitzant les quatre barres de la senyera.

A primera hora de la tarda un gruix important de castellers es va desplaçar fins a Barcelona, on la colla va participar a la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana sota el lema “Catalunya, nou estat d’Europa”. Just abans de començar el que seria una manifestació històrica i de rècord –segons les fonts oficials, un milió i mig de catalans van omplir el centre de Barcelona-, els Castellers de Vilafranca van alçar el quatre de 8, la torre de 8 amb folre, el tres de 8, el cinc de 7 i tres pilars de 5 amb l’estelada.