Els Castellers de Vilafranca descarreguen a l’Arboç el tres de 9 amb folre i l’agulla, en una actuació on han descarregat també el quatre de 9 amb folre i el tres de 9 amb folre

 

 

Els Castellers de Vilafranca han fet un gran salt endavant aquest diumenge 26 d’agost a la diada de Festa Major a l’Arboç , on han descarregat el tres de 9 amb folre i l’agulla, el quart de la colla en tota la seva història i que ha arribat just quatre dies abans de la gran cita castellera de la temporada, Sant Fèlix. Els Verds s’han trobat a la plaça amb dues de les colles que dijous 30 es trobaran a la Plaça de la Vila, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. També actuava a l’Arboç la colla local, els Minyons de l’Arboç.

A la primera ronda els vilafranquins han descarregat un tranquil quatre de 9 amb folre, un folre més pujat de pes per tal d’anar preparant el quatre de 9 amb folre i l’agulla que ha d’obrir la diada de Sant Fèlix. A la segona ronda els de la camisa verda han estrenat el nou gamma extra de la temporada, el tres de 9 amb folre i l’agulla. L’estructura s’ha mostrat molt tranquil·la en tota l’execució, i en el moment que el pilar s’ha quedat sol sobre el folre, la descarregada ha estat molt sòlida i segura. A la tercera ronda, els penedesencs han optat pel tres de 9 amb folre. Han posat el punt i final a aquesta gran actuació amb un pilar de 5 acompanyat per diversos pilars de 4.

Tripleta al Catllar

Dissabte a la tarda els Castellers de Vilafranca van actuar al Catllar, també juntament amb la Colla Vella i la Jove de Tarragona. Sota un xafogor de justícia, els Verds van descarregar el quatre de 9 amb folre, el tres de 9 amb folre i el quatre de 8 amb agulla. Totes les estructures estaven pensada per anar preparant l’actuació de Sant Fèlix el proper dia 30. A la ronda de pilars, els vilafranquins van tornar a descarregar el de 7 folrat.

 

Després d’aquestes dues grans actuacions, els Castellers de Vilafranca encaren amb totes les garanties possibles la Festa Major de Vilafranca. Dilluns tenen l’assaig general a la Plaça de la Vila a partir de dos quarts de 10. Abans, però, a les 9 del vespre es realitzaran les proves de castells nets a Cal Figarot. La marató festamajorenca començarà dimecres 29 d’agost, on els Verds participaran a la cercavila del migdia, a l’actuació de Vigília juntament amb els Xicots de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, i a la processó del vespre. L’endemà dijous 30 d’agost, els Castellers participaran a la Diada de Sant Fèlix, juntament amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Minyons de Terrassa. Al vespre participaran a la processó. I el dia 31, Sant Ramon, els Verds tornaran a actuar, juntament amb els Xicots i la Jove, i tornaran a participar a l’última de les processons de la Festa Major.

Podeu veure les fotografies de les actuacions del Catllar i l’Arboç aquí i aquí.