Els de Vilafranca també descarreguen el desè 3 de 9 amb folre de la temporada. Després de l’actuació es va celebrar el XXè Sopar del Peu

 

 

Els Castellers de Vilafranca van retornar a la diada de Màrtirs Street de la capital penedesenca dos anys després de la seva última actuació a la Vall del Castell. Els de la camisa verda van compartir plaça amb els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Barcelona. Les tres colles havien plantejat estrenes importants.

Els Verds van obrir l’actuació amb el primer 3 de 8 amb agulla de la temporada, que, malgrat els moviments de ser el primer i la dificultat que comporta un castell d’aquestes característiques, es va completar amb total solvència. A la segona ronda, els vilafranquins van estrenar un nou castell aquesta temporada, el 5 de 8, amb un tronc molt parat i controlat en tot moment. I a la tercera ronda els Castellers van descarregar el desè 3 de 9 amb folre de l’any, que com ja ens tenen acostumats els Verds, va tenir una execució pràcticament perfecte. Aquesta bona actuació a Màrtirs Street, amb dues estrenes molt importants pels Castellers de Vilafranca, va tenir un punt negatiu al final, perquè el pilar de 7 amb folre es va quedar en intent.

Després de l’actuació, es va celebrar a la seu social de la colla, Cal Figarot, el tradicional Sopar del Peu, que enguany arribava a la seva vintena edició.

Després de l’actuació a Màrtirs Street, els Castellers de Vilafranca descansen un cap de setmana. La propera actuació serà el dia 15 d’agost, amb el retorn dels penedesencs a la diada de la Bisbal del Penedès. Aquest dia, els Castellers començaran una marató castellera de 7 actuacions en 15 dies, amb la Festa Major a final de mes. En aquesta actuació a la Bisbal els Verds poden assolir la fita de ser la primera colla castellera en assolir 500 castells de 9 o superiors descarregats.

 

Canvis als assaigs d’aquesta setmana

Al no tenir actuació el proper cap de setmana, els Castellers de Vilafranca modifiquen els horaris dels assaigs aquesta setmana. L’assaig del dilluns a dos quarts de nou i el de dimecres a les nou es mantenen igual, però el de divendres 10 d’agost passa a dijous 9 a dos quarts de deu de la nit. A més, per preparar l’actuació a la Bisbal del Penedès, l’assaig del dilluns 13 d’agost passa a ser general a dos quarts de deu.

 

Podeu veure les fotografies de l’actuació a Màrtirs Street i del Sopar del Peu aquí.