Els Castellers de Vilafranca també descarreguen per segona setmana consecutiva la torre de 9 amb folre i manilles

 

 

Els Castellers de Vilafranca ja han posat la directe per arribar a Sant Fèlix amb les millors condicions possibles. Després d’estrenar la primera torre de 9 amb folre i manilles a Mataró diumenge passat, aquest cap de setmana a Vilanova ha estat el torn d’estrenar el segon gamma extra de la temporada, el pilar de 8 amb folre i manilles, i completar el que de moment és la millor actuació del què portem de temporada castellera.

Dissabte a la tarda els vilafranquins van actuar a Vilanova i la Geltrú, en motiu de la Festa Major de la capital del Garraf, juntament amb la colla local, els Bordegassos de Vilanova, i amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona. A la primera ronda, els del Penedès van descarregar un 3 de 9 amb folre molt parat i controlat des de l’inici i fins al final. El tronc del 3 mostrava alguns canvis respecte al 3 folrat que habitualment fan els vilafranquins, de cara a rodar el 3 que podria encabir una agulla en un futur proper. A la segona ronda, i seguint el guió que els Verds havien utilitzat a les Santes de Mataró feia just una setmana, van descarregar la torre de 9 amb folre i manilles. El castell no va mostrar cap dificultat durant tota l’execució i els mateixos castellers es sorprenien de la tranquil·litat i solidesa en què l’estructura s’havia completat. A la tercera ronda, els Castellers van descarregar el 4 de 9 amb folre, que tot i patir a nivell de segons i terços, es va poder completar. A la ronda de pilars va arribar l’estrena de la setmana, i és que els Castellers de Vilafranca van descarregar el de 8 folrat i emmanillat. Durant la construcció del peu, el castell mostrava força moviment, però una vegada van començar a sonar les gralles, el pilar es va assentar i es va poder descarregar sense dificultats extremes. Els Verds completaven d’aquesta manera el que de moment és la millor actuació castellera del què portem de temporada.

El proper compromís dels Castellers de Vilafranca és dissabte 4 d’agost i a casa. Els de la camisa verda actuaran a les festes de Màrtirs Street, juntament amb els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Barcelona. L’actuació començarà a les 19h a la Plaça de la Vall del Castell.

Podeu veure les fotografies de l’actuació a la Festa Major de Vilanova i la Geltrú aquí.