Els Castellers de Vilafranca col·laboren amb el Pla Especial de Foment de l’Ocupació per tal de difondre i promocionar la Taula per l’ocupació del barri de l’Espirall a la capital penedesenca

Per segon any consecutiu l’Ajuntament de Vilafranca, des del servei de Foment de l’Ocupació – La Fassina, desenvolupa el Pla Especial de Foment de l’Ocupació al barri de l’Espirall, en el marc del Programa Treball de Barris, que realitza diferents actuacions en favor de l’ocupació en barris que tenen aprovats els anomenats Plans de Barris.

Aquest any, a part de desenvolupar accions ocupacionals, com són l’orientació i la formació, el Servei de Foment de l’Ocupació ha posat en marxa un procés de dinamització comunitària per l’ocupació, pel qual es va constituir la Taula per l’Ocupació del barri de l’Espirall, integrada per entitats, centres públics, veïns i veïnes i l’Ajuntament de Vilafranca.

La Taula ha centrat els seus esforços de dinamització comunitària en la promoció de la cooperació entre veïns mitjançant el voluntariat i l’ajuda mútua amb l’objectiu d’activar i acompanyar les persones del barri en situació d’atur. S’està treballant en la captació de voluntariat del mateix barri o d’altres barris de la vila, per tal de reforçar les accions que s’estan desenvolupant des del passat mes de maig.

Des dels Castellers de Vilafranca s’anima als vilafranquins i penedesencs a fer-se voluntaris de la iniciativa i a participar en aquesta experiència innovadora en el camp de les polítiques locals d’ocupació.