Cercavila neoiorquina a 115º


YmFuZGVyZXMgaSBMaWJlcnR5 224607 6555 1

A Nova York s’està vivint una onada de calor que supera els 115º F (més de 45º C) que fa els passetjos per Manhattan gairebé insuportables, més enllà de les bocanades d’aire gelat (i condicionat) que surten dels edificis o de les botigues i que refresquen els vianants. Potser per això anar en metro és una solució per refrescar-se.

Els Castellers de Vilafranca se n’han fet un fart d’anar en metro amunt i avall de la Gran Poma, aquest dijous, segon dia de l’estada nordamericana de la colla penedesenca. A migdia han actuat al Battery Park, davant del moll d’on surten els ferrys cap a l’estàtua de la Llibertat i a la tarda al The Mall del Central Park. Dues torres de 7 i diversos castells de 7 nets o amb pinya; hi havia previst fer algun castell més alt, però no ha pogut ser, degut fonamentalment a que alguns castellers titulars s’han perdut i han arribat tard amb tant desubway amunt i avall.

Al vespre, un pilar de 5 a l’acte de promoció turística de Catalunya que protragonitzava el president de la Generalitat Artur Mas al Rockefeller Center. Problemes de coordinació dels organitzadors (no pas dels actuants) han impedit que es fes l’actuació prevista a Rockefeller Plaza que havia de ser un dels moments més culminants d’aquest viatge; això sí el president de Catalunya s’ha posat a fer pinya. A vegades és més fàcil coordinar-se amb els estrangers que amb els de casa.

Poca gent a les actuacions de dijous, comparada amb la gran espectació que va haver-hi el primer dia al Rooftop davant l’Empire; potser era la calor. Això sí molt d’entusiasme i crits d’admiració. I també una gran espectació mediàtica amb càmeres i entrevistes de televisions americanes, brasileires o catalanes (el Basses també hi era). La prèvia, la gran crònica que publicava avui el New York Times.

Diuen que a Catalunya, el ressó mediàtic també està sent important. Dos exemples controlats des d’aquí han estat els de Vilaweb i LaVanguardia.

Si cliqueu sobre els noms anireu als enllaços i ho podreu llegir.

A la recepció turística de la Generalitat vaig trobar gent coneguda com en Jordi Barbeta, enviat especial de LV amb qui vàrem tenir temps per parlar dels tribunals de PFG de la Facultat, vaig fer coneixences noves com el corresponsal Francesc Peiron i vaig tenir una gran sorpresa: trobar-me el Siscu Vila que era allà com a responsable tècnic de Turisme de Barcelona, de la Diputació