La productora Clack tanca el tour que ha portat el documental sobre els Capgrossos de Mataró a Vilafranca, amb col·laboració amb el Cine Club i els Castellers de Vilafranca

 

El proper diumenge 17 de juny a les 19h el Cine Club Vilafranca projectarà el documental ‘165 Regent Street’ sobre la història dels Capgrossos de Mataró. Clack compta també amb la col·laboració dels Castellers de Vilafranca, que assistiran a l’acte representats pel seu president, Josep Cabré. A més, també hi ha confirmada l’assistència de representants de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

 

‘165 Regent Street’ és un documental produït per Clack i dirigit per Òscar Fernández i Jordi Rovira a partir d’una idea original d’Efren Garcia i amb argument d’Ariadna Vázquez. El 1996 naixia a Mataró una colla castellera de forma sorprenent: a partir d’un programa en el canal local Televisió de Mataró emès l’any anterior. En pocs anys polvoritza tots els rècords possibles i esdevé una colla estimada i respectada pel conjunt del món casteller. L’agost de 2006, la mort de la jove castellera Mariona Galindo després de l’actuació de la Festa Major de Les Santes d’aquell any posa en dubte la continuïtat de la colla. Però els Capgrossos són capaços de sortir-se’n i al cap de quatre anys descarregaran el seu primer castell de gamma extra. Aquesta és una història sobre la superació humana.

D’ençà que el film s’estrenés el 15 de novembre de 2011, ha estat projectat a 10 localitats castelleres i a centres de formació audiovisuals, ha estat l’acte inicial de la Biennal de Castells i ha participat al festival de cinema social Cinera d’Arenys de Mar. Després de mig any apropant el documental a la societat castellera, el tour ‘165 Regent Street’ es clausurarà a Vilafranca del Penedès, una de les places més emblemàtica del fet casteller i un dels escenaris que ha vist de primera mà la recuperació i eclosió de la colla dels Capgrossos de Mataró com a formació de gamma extra.