Dissabte es va celebrar una nova edició del Joverd a la seu social dels Castellers de Vilafranca, amb un molt bon resultat d’afluència de joves

L’IES El Foix dels Monjos és el nou centre guanyador del Joverd, concurs entre colles dels centres d’Educació Secundària de l’Alt Penedès. El concurs es va celebrar dissabte 19 de maig al matí i 7 centres diferents hi van participar. L’acte de dissabte al Figarot va significar el tancament d’un projecte que ja fa setmanes que va començar, amb xerrades i tallers als diferents centres educatius per introduir el món dels castells i la tècnica bàsica per saber pujar als estudiants de 1r de Batxillerat o de 4t d’ESO. La d’enguany ha significat la tercera edició consecutiva del Joverd, amb un número important de participants.

 

A la primera ronda cada centre va haver d’alçar un pilar de 3 amb pinya i, una vegada carregat, se li havia de treure el pilar. A la segona ronda els centres van haver de construir el nombre més elevat de pilars de 2 que poguessin, i a la tercera, un pom de dalt. Hi va haver una quarta ronda que va servir de millora. El centre guanyador va ser l’IES El Foix dels Monjos.

La iniciativa del Joverd va sorgir ara fa dos anys com una manera d’apropar la seu de Cal Figarot al jovent de la comarca. Després de tres edicions, els responsables del projecte ho valoren d’una forma molt positiva, ja que s’ha vist una entrada significativa de nois i noies a la colla ens els últims anys.

Podeu veure les fotografies de la tercera edició del Joverd aquí.