Els Castellers de Vilafranca descarreguen el primer 3 de 9 amb folre de la temporada a l’actuació de Fires. També han estrenat el 7 de 8 i el pilar de 7 amb folre

 

Actuació destacada la d’aquest diumenge 20 de maig a Vilafranca en motiu de les Fires de Maig de la capital penedesenca. Els Castellers de Vilafranca han compartit plaça amb els Xicots de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca i els Marrecs de Salt. En una organització atípica de l’actuació, on no s’han seguit les rondes habituals, sinó que cada colla podia actuar en el moment que volgués, els de la camisa verda han portat un guió d’allò més ambiciós i han complert amb les expectatives. Aquest format de diada, a l’antiga com s’anomena, ha aportat molta rapidesa i agilitat a la diada, a part de vistositat per part del públic, que ha pogut gaudir de més d’un castell alhora.

A la primera ronda els vilafranquins han descarregat el 4 de 8 amb agulla, el segon ja de la temporada després de descarregar-lo per primera vegada la setmana passada a Sants. A la segona ronda ha arribat un dels grans objectius de la jornada castellera, el 3 de 9 amb folre. Després de desmuntar-ne un peu, el segon ha anat amunt i s’ha pogut completar. A la tercera ronda s’ha estrenat un nou castell, el 7 de 8, i a la ronda dels pilars, una altra estrena, el de 7 folrat. Després d’aquestes tres estrenes del dia, els Castellers de Vilafranca han posat punt i final a l’actuació de Fires de Maig amb set pilars de 4.

La propera actuació dels Castellers de Vilafranca serà el divendres 8 de juny al barri del Poble Nou de Vilafranca. L’actuació serà a dos quarts de deu de la nit. L’endemà, dissabte 9 de juny, els Verds actuaran a Olesa de Montserrat a les sis de la tarda.

Podeu veure les fotografies de l’actuació de Fires de Maig aquí.