L’exfutbolista Eric Cantona visita els Castellers de Vilfranca i participa a l’assaig de divendres

DSC 0154

El francés, icona futbolista mundial dels anys 90, i reconegut per la seva trajectòria sobretot al Manchester United, no s’ho va pensar dos vegades. En aquesta ocasió, va enfundar-se la camisa dels Castellers de Vilafranca i, com si d’un veterà casteller es tractés, es va disposar a “parar”, a sota de tot, un pilar de 3. Experiència la va passar amb nota alta tenint en compte que era el seu primer contacte amb el món casteller.

La visita de Cantona a l’assaig dels vilafranquins es deu a un reportatge sobre la vida dels catalans que properament emetrà  Canal+ France. El francés, que durant el matí va presenciar l’entrenament del Futbol Club Barcelona, acomiadant-se de Pep Guardiola com entrenador del club,  va interessar-se per l’activitat de la Colla, va conèixer de primera mà les instal·lacions de la seu dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, i va marxar carregat d’obsequis de la Colla, com la camisa castellera amb la que va aixecar el pilar.

La foto d’Éric Cantona “casteller” ha tingut un impacte molt important a les xarxes socials, sobretot al Twitter, on s’ha compartit i comentat per centenars d’usuaris. La traça que va mostrar Cantona fent Castells fa pensar en que els Verds perden un gran casteller. Si s’ho repensa, podria acompanyar a la Colla al viatge que properament portarà als Castellers de Vilafranca a aixecar els seus Castells el mes vinent, a Nova York.