Els Castellers de Vilafranca participaran aquest dissabte 14 d’abril a la setzena edició de la Jornada de Prevenció de Lesions al Món Casteller, que enguany se celebra a Vilanova i la Geltrú

diptic jornades exterior

Els Bordegassos de Vilanova han estat els encarregats d’organitzar una nova edició de la Jornada de Prevenció de Lesions al Món Casteller, que any rere any s’organitzen per facilitar a les colles informació útil sobre les mesures de seguretat en la pràctica castellera. La Jornada de Prevenció de Lesions serà aquest dissabte 14 d’abril a partir de les 10 del matí. Els Castellers de Vilafranca hi participaran de forma molt activa, ja que el cap de pinyes, folres i manilles dels penedesencs, Aleix Massana, serà l’encarregat de conduir un taller sobre la pinya en els castells amb pilar. A més, el cap de canalla, Raul Tudela, i Jordi Paredes, com a representant de l’equip mèdic i esportiu de la colla, participaran en diversos tallers al llarg de la jornada.

Els tallers estan organitzats en dos grans grups: els tallers tècnics i els tallers de salut. A més, també es realitzaran diverses xerrades amb l’objectiu de donar a conèixer elements de seguretat, com ara conferències sobre la col·locació del casc al pom de dalt, els protectors dentals, els terres atenuants o la correcte formació de la pinya.

Aquestes jornades són confeccionades pel Foment per a la Ciència i la Salut en el Món Casteller i per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Enguany tenen com a principal objectiu donar protagonisme a una de les parts fonamentals dels castells: la pinya.