La Societat Coral “El Penedès”, que durant molts anys va cedir la seva seu social als Verds com a punt de trobada, rebrà el proper 20 d’abril la Creu de Sant Jordi

 

La Societat Coral “El Penedès”, més coneguda com a “El Coro”, rebrà la Creu de Sant Jordi dins de l’apartat d’entitats. “El Coro” celebra enguany els seu 150è aniversari i ha organitzat tot un seguit d’activitats al llarg de l’any per celebrar aquesta efemèride, que ja van començar el passat mes de gener.

La Societat Coral ha estat una de les 15 entitats reconegudes per la Generalitat de Catalunya que rebrà la Creu de Sant Jordi aquest any. L’entrega del guardó serà el proper dia 20 d’abril al Palau de la Generalitat de Catalunya.

Cal recordar que els Castellers de Vilafranca i la Societat Coral El Penedès han mantingut una estreta relació, ja que durant més de trenta anys “El Coro” va cedir als Verds la seva seu social com a punt de trobada, de reunió i d’assaig, quan la colla encara no disposada de la seva pròpia seu social, Cal Figarot.

Els Castellers de Vilafranca ja van actuar l’any 1987 a la plaça de Sant Joan, coneguda com a plaça del Coro, en motiu del 125è aniversari de la societat coral i hi van descarregar el 4d8, la td7, el 5d7 i el 4d7a. El passat 28 de gener els de la camisa verda van participar al primer acte de celebració del 150è aniversari de la Societat, on van aixecar un pilar de 5 després de l’acte institucional a l’Ajuntament de Vilafranca, l’encesa d’una tronada i la inauguració d’una placa commemorativa.