The Human Tower és el treball seleccionat a l’abril al Documental del Mes i es presentarà a diferents ciutats catalanes i de tot l’Estat

 

 

El documental dirigit per Ram Devineni i Cano Rojas, amb emplaçament a l’Ínida, Xile i Catalunya, torna al Principat de la mà de la productora Parallel 40 i de la seva iniciativa del Documental del Mes. Amb 74 minuts de duració, Rojas i Devineni expliquen la passió per a la construcció de torres humanes en punts molt diferents del món, però que tenen un mateix objectiu: alçar torres humanes al més amunt possible. A Catalunya, els castells són narrats a través dels Castellers a Vilafranca i del seguiment que en van fer de la colla a les actuacions a Olot i a Barcelona per les festes de la Mercè. A més, a Xile també apareixen els vilafranquins, quan una delegació dels Verds va desplaçar-se al país sud-americà al desembre de 2010.

El 12 d’abril a les 20h es farà la presentació del documental a Barcelona al Cinema Renoir Floridablanca. Una vegada finalitzada la projecció, hi haurà un torn obert de preguntes i un debat amb el director del documental Cano Rojas i amb Miquel Ferret per part dels Castellers de Vilafranca.

El 21 i 22 d’abril el documental també es podrà veure de la mà del Cine Club Vilafranca al cinema el Casal de la capital penedesenca. Dissabte 21 d’abril la projecció serà a les 20h, i diumenge 22 a les 19h. A més, també es podrà veure a 24 sales de cinema més, repartides fonamentalment per Catalunya, però també a les Illes Balears, Madrid, el País Basc i Astúries. El documental també es projectarà a Santiago de Xile, ja que des del 2009 el Documental del Mes també està present a la capital llatinoamericana.

El Documental del mes és una iniciativa de la productora Parallel 40 que té com a objectiu acostar el gènere del documental al màxim nombre d’espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. Els documentals es projecten en versió original, subtitulada en català per les sales de Catalunya, Balears i el País Valencià, i en castellà per les projeccions a la resta de l’Estat espanyol. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Parallel 40