Els Castellers de Vilafranca participen a l’assemblea anual de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, celebrada el passat dissabte a Molins de Rei


IMAGE D955E2FD-D0B2-4943-B723-D84A045507AC


Dissabte 24 de març es va celebrar a la localitat baixllobregatina de Molins de Rei l’Assemblea Anual de la CCCC, òrgan que agrupa les colles castelleres catalanes i a on els de la camisa verda formen part de la Junta. Els representants dels Castellers de Vilafranca hi van participar ja des del migdia, quan la colla dels Matossers de Molins van organitzar una vista cultural pels emplaçaments més emblemàtics de la vila.

Pel que fa als temes tractats a l’Assemblea, es va aprovar l’activitat de la CCCC durant l’últim any i les previsions per a aquesta nova temporada. A més, es va fer un balanç de l’estudi del casc al pom de dalt, que va finalitzar amb l’aprovació de l’obligatorietat d’ús del casc de dosos en totes les construccions. A més, es van donar per bons els comptes econòmics del passat exercici de l’entitat i es va aprovar el pressupost pel proper any. També es va aprovar el document sobre els valors socials dels castells i la prohibició de la publicitat a la vestimenta castellera. En aquest últim punt, els representants dels vilafranquins hi van votar en blanc.

A més, també es va escenificar el canvi a la presidència de la Coordinadora, que va passar de la representant de la Jove de Tarragona, Anna Guasch, al representant dels Capgrossos de Mataró, Sergi Valdé, tal i com es va acordar ara fa dos anys a la formació de la Junta actual.