L’edició d’enguany del Concurs de Castells de Tarragona es disputarà entre dos dies i 30 colles en seran les participants.

alt

5 de 9 amb folre dels Castellers de Vilafranca en el XXIII Concurs de Castells celebrat el passat 2010Tal i com es va proposar a l’informe elaborat per Josep Bargalló, l’Ajuntament de Tarragona ha decidit ampliar el Concurs de Castells, que cada dos anys es celebra a la ciutat, a dos dies consecutius. Les dates previstes per aquesta 24ena edició del Concurs són el 6 i 7 d’octubre, i el nombre de colles participants s’amplia de 14 a 30.

El diumenge al matí actuaran les 12 primeres colles del Rànquing Estrella a 31 d’agost, i el dissabte a la tarda actuaran les 18 colles restants. Tot i que les colles actuaran en dos dies diferents, hi haurà una única classificació final, per tant, una colla que actui dissabte podria quedar per davant d’una colla que actui diumenge a la classificació. En el Rànquing Estrella, que determinarà com fins ara les colles participants al Concurs de Castells, es contemplaran les actuacions fetes des del passat 1 de setembre de 2011 i fins el proper 31 d’agost, diada de Sant Ramon a Vilafranca del Penedès.

Els Castellers de Vilafranca han guanyat els últims 5 Concursos de forma consecutiva, i enguany volen poder alçar-se amb el sisè. En el conjunt de la història de la colla, els vilafranquins n’han guanyat 8.

El proper Concurs de Castells a Tarragona serà el primer després de que els Castells fossin reconegut Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el novembre de 2010.

Aquí podeu llegir el comunicat de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya