El pasat dissabte 11 de febrer a les sis de la tarda, al local dels Capgrossos de Mataró es va fer una xerrada sobre la gestió de la canalla. 

Aquesta xerrada va estar moderada per en Xavier Castellví i va contar amb la participació de Manel Urbano, actual cap de Colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i cap de canalla durant cinc anys. Jessica Delgado cap de canalla de l’equip de l’Albert Pérez dels minyons de Terrassa, i Anna Riba ex cap de canalla dels castellers de Vilafranca.
Durant dues hores els tres convidats van poder exposar les diferents maneres de funcionar: organització de l’equip i de la canalla, treball en els assaigs, actuacions, relació amb els pares, captació de nens, activitats… a mes d’una vuitantena de persones que omplien la sala d’assaig. 
La xerrada va acabar amb un torn de preguntes, on algunes de les colles presents van expossar algunes de les seves dificultats i van preguntar als contartulians la seva manera concreta d’actuar.